Wim Hof

Wim Hof is een zeer bijzondere man. In de laatste 35 jaar heeft hij heel wat uitdagingen overwonnen. Hij beklom de Kilimanjaro en de Mount Everest in korte broek, brak records door meters onder ijs te zwemmen, hij  liep een marathon door de woestijn zonder te drinken en een halve marathon op blote voeten door de sneeuw boven de poolcirkel Dit alles deed hij om te onderzoeken hoeveel hij uit het leven en uit zijn lijf kon halen. In zijn vroege jaren deed hij aan karate en yoga en las allerlei boeken over meditatie

wim hof method

Wim was te gast in vele internationale televisie programma’s en documentaires omdat iedereen zijn bovenmenselijke prestaties met eigen ogen wilde zien. Zo reisde Wim de wereld rond als een circusartiest om zijn ‘trucjes’ te vertonen. Maar van binnen wist Wim dat iedereen deze bovenmenselijke prestaties kan verrichten als ze zijn methode zouden toepassen. Hij beschouwt zichzelf niet als supermens maar voelt dat het de methode is die zulke extreme effecten op zijn lichaam en geest heeft.Zijn bovenmenselijke acties bleven ook voor de wetenschap niet onopgemerkt. Het Radboud Universitair Medisch Centrum Nijmegen deed onderzoek op Wim om te achterhalen wat hem nou zo anders maakt en waarom hij de kou en de hitte kan trotseren.

Resultaten

De resultaten zijn verbluffend omdat Wim’s bloedwaarden lieten zien dat hij in staat is zijn immuunsysteem te beïnvloeden wanneer hem ziekmakend materiaal wordt inspoten terwijl hij zit te mediteren. Ieder normaal mens zou ziek worden na zo’n injectie maar Wim bleef vrij van ziekte en pijn.

Na deze openbaring besloot Wim om zijn levensmissie te wijzigen. Hij gelooft namelijk dat iedereen net zulke bovenmenselijke prestaties kan neerzetten zoals hij. Vandaar dat Wim met de Wim Hof Methode wetenschappelijk wil bewijzen dat alle mensen in staat zijn om diep in hun autonome zenuwstelsel door te dringen waardoor ze er bewust invloed op uit kunnen oefenen. Dit zou wel eens de manier kunnen zijn waarmee vele ziektes voorkomen kunnen worden. EenVandaag heeft Wim’s verhaal prachtig in beeld gebracht op een speciale Wim Hof pagina. Bekijk hier het hele verhaal

Tevens is het een manier om de mensen te laten beseffen dat zij middels focus, vastberadenheid, koude oefeningen en een effectieve ademhaling veel meer uit zichzelf kunnen halen dan dat ze denken dat mogelijk is. Ook jij kunt deze methode zelf leren door een van onze workshops te volgen of  te starten met onze 10-weekse online video cursus.

bestel de wim hof methode